Terug

Regiobijeenkomsten (terugblik): 'Genieten van de goede gesprekken met de verenigingen'

Op woensdag 30 mei werd in Nieuwegein de cyclus aan regiobijeenkomsten van 2018 afgesloten. In totaal werden er in het voorjaar 7 georganiseerd. De bijeenkomsten kunnen worden gekarakteriseerd als inspirerend. En, ook als een goed netwerkmoment. Want, de verenigingsbestuurders in het land grepen heel verstandig de kans om vooral veel kennis met elkaar uit te wisselen.

Vanzelfsprekend was er ook volop gelegenheid om vragen te stellen en met de medewerkers van het bondsbureau en de leden van het regioteam in gesprek te gaan.

Competitie

Natuurlijk is de competitie altijd een veel besproken onderwerp. Het indelen van alle divisies is geen sinecure; de vrijwilligers in de verschillende regio’s zijn in samenwerking met het bondsbureau volop bezig om alles weer op orde te krijgen opdat iedereen vanaf september weer écht van start kan.

Afbeelding: het indelen van de competitie is geen sinecure. 

Nieuwe verdienmodellen

Algemeen manager Barbara Mura vertelde op alle regiovergaderingen over het projectplan nieuwe verdienmodellen. Het is de bedoeling dat op de jaarvergadering van 2020 de definitieve plannen worden gepresenteerd. De werkgroepen zijn intussen geformeerd en zelfs tijdens de verschillende bijeenkomsten meldde zich nog een aantal vrijwilligers, dat wil meedenken in dit traject en ook zitting wil nemen in één van de werkgroepen.

Barbara Mura: “Daar zijn we uiteraard blij mee! Maar ik hoop daarnaast dat we mensen aan het denken hebben kunnen zetten en dat ze – nu de regiovergaderingen voorbij zijn – ook nog gaan aansluiten bij de verschillende werkgroepen.” 

Afbeelding: Badminton Nederland is op zoek naar nieuwe verdienmodellen.

Free Publicity

Op de bijeenkomsten in Purmerend, Sittard en Nieuwegein werd er ook nog een mini-workshop Free Publicity gegeven. Er werden Tips en Tricks gedeeld waarmee badmintonverenigingen hun kans kunnen vergroten op lokale media-aandacht. 

Dat is natuurlijk nooit een overbodige luxe; immers, onbekend maakt onbemind. 

Na afloop van de sessies in Purmerend en Nieuwegein kwam het zelfs nog tot de opname van een spontaan vlog, dat rijkelijk is gedeeld op Social Media.

Foto: Tijdens drie regiobijeenkomsten werd een Mini-Workshop Free Publicity voor badmintonverenigingen gegeven. Hoe wordt een badmintonvereniging Breaking News?  


Met BC Leerdam werd tijdens de mini-workshop de afspraak gemaakt dat de vereniging gaat proberen om in het seizoen 2018/2019 maar liefst 15 keer in het nieuws te komen. 

“Zo kunnen we hopelijk bij de regiobijeenkomsten van volgend jaar een nieuwe successtory delen,” zo stelde één van de workshopgevers vast.

Carbonsonic Shuttle

Ook was er in Sittard, Nieuwegein en Nieuwerkerk a/d IJssel een presentatie van Jan ten Cate, speler van BC Orbiton. Hij bracht met veel passie de zgn. Carbonsonic Shuttle onder de aandacht.

“Deze nieuwe shuttle levert een belangrijke bijdrage aan de kostenreductie binnen de begrotingen van verenigingen,” zegt hij. “Maar dat is het niet alleen: deze shuttle draagt ook bij aan een stukje duurzaamheid. Ik hoop dat badmintonverenigingen in Nederland deze innovatie een kans geven en dat teams met deze shuttle gaan trainen.”

Foto: Jan ten Cate over de carbonsonic shuttle.

Gemoedelijke sfeer

Ook de organisatoren van de bijeenkomsten  hebben de verschillende regiobijeenkomsten als zeer positief ervaren. 

Zo zegt Dick Oosterbeek, secretaris en verantwoordelijk voor de PR, dat de regiovergadering ‘‘bij uitstek hét moment is om te horen wat er speelt, kennis te maken met elkaar en vooral ook te praten over wat we eigenlijk voor elkaar kunnen betekenen.”

Ger Tabeling was er bij in Purmerend: “De bijeenkomst in Noord-Holland verliep in een gemoedelijke sfeer. Natuurlijk moet zo’n avond over de competitie gaan maar het was ook leuk om daarna aan te sluiten met twee workshops of presentaties.”

Positieve veranderingen

Rob Salawan Bessie over de bijeenkomst in Centrum: “Het is goed te merken aan de betrokkenheid en het enthousiasme van de aanwezige verenigingen dat de badmintonsport door allerlei positieve veranderingen weer een boost heeft gekregen.”

Jerry Helmers van de afdeling communicatie vertelt: “Ik ben pas vanaf dit voorjaar verbonden aan de afdeling communicatie. Uiteraard weet ik dat sport in Nederland op ongekend veel gemotiveerde vrijwilligers draait maar als je al die vrijwilligers dan ‘live’ ontmoet op die bijeenkomsten, dan zie je niet alleen de passie en de grote betrokkenheid. Je ziet ook dat al deze mensen in staat zijn om de sport in Nederland – en dus ook badminton – goed te organiseren. Complimenten!”

LUISTERTIP:

Op BNR Nieuwsradio werd op vrijdag 1 juni 2018 onverwacht nog aandacht besteed aan de vrijwilligers in de badmintonwereld. Luister vanaf ongeveer 2:47...

Samen komen we verder

Algemeen manager Barbara Mura kijkt ook met een goed gevoel terug op de bijeenkomsten. 

“Natuurlijk hoop ik altijd dat alle badmintonverenigingen van Nederland er zijn. Maar ik begrijp uiteraard dat dit niet altijd mogelijk is. Ik heb in ieder geval genoten van de discussies en goede gesprekken. En zelfs ook van de kritische vragen die aan ons werden gesteld. Helemaal prima! Samen komen we verder.”

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×